Seks ABC

Woordenboek :

Aftrekken: Bij aftrekken pak je de penis vast en beweeg je de voorhuid over de eikel. Of – als een man besneden is – beweeg je je hand over de eikel naar beneden en weer terug.

Anale seks : Voor veel mensen is de anus een erg gevoelig plekje en prettig om bij het seksspel te betrekken. Bijvoorbeeld door vingeren, likken of neuken.

Anilingus en ander woord voor anilingus is kontlikken. ook wordt vaak het Engelse woord ‘rimmen’ gebruikt.

BDSM Afkorting van Bondage en Discipline, Dominantie en Submissie (onderdanigheid), Sadomasochisme. Deze afkorting wordt gebruikt als beschrijving van alle soorten SM

Beflapje Een beflapje is een dun doekje van rubber dat je tijdens het beffen op de vagina kunt leggen.

Beroepsgeheim Wij hebben in principe ook een beroepsgeheim….dat is respect en discipline.

BFE: Boyfriend Experience, is een term voor een seksulele ontmoeting waarin zowel de cliënt als de prostituee  bereid zijn deel te nemen aan wederzijds seksueel genot en een zekere mate van emotionele intimiteit.

Biseksueel Als je biseksueel bent, voel je je zowel tot jongens als tot meisjes aangetrokken. Soms wat meer tot jongens, soms wat meer tot meisjes.

Beffen Beffen is het stimuleren van de clitoris en vagina met je tong. Andere woorden zijn: likken of orale seks. Beffen is voor veel meisjes opwindend. Door een meisje te beffen, kan ze klaarkomen.

Blowjob: Fellatio, in het normale taalgebruik meestal pijpen genoemd, is het oraal bevredigen van de man. 

Bondage Het vastbinden of -maken van de onderdanige partner met behulp van touw, ketting, boeien en/of andere hulpmiddelen. Met als doel zijn of haar bewegingsvrijheid te beperken als onderdeel van het SM spel.

Cougar: Een cougar is een oudere vrouw (boven de veertig) die een (seksuele) relatie met een veel jongere man op het oog heeft.

Coitus Coïtus is een ander woord voor geslachtsgemeenschap, ook wel neuken genoemd.

Cunnilingus  Cunnilingus is een ander woord voor beffen.

Deep Throat  Deep throat is een manier van pijpen waarbij je de penis diep in je mond neemt, tot het begin van je keel.

Dildo Een dildo is een seksspeeltje.

Dominance De persoon die binnen een SM spel de actieve, beslissende rol heeft.

Erogene zone  Sommige plekjes op je lichaam zijn extra gevoelig voor aanraken en strelen. Dat noem je erogene zones.

Exhibitionisme: in ruime zin is het sexueel genieten van bekeken te worden.

Fellatio Felatio is een ander woord voor pijpen, het likken, zuigen en prikkelen van de penis met je mond.

Fisten: Vuistneuken is een seksuele techniek waarbij meerdere vingers en soms de hele hand in de vagina of anus wordt gedaan.

Footfetisch: Liefhebbers van voeten kunnen een voorkeur hebben voor de blote voet, maar ook voor voeten in pantykousen, in sokken, in (sport)schoenen of laarzen al dan niet met panty’s of sokken daarin).

Frans De uitdrukking ‘seks op zijn Frans’ wordt soms gebruikt voor orale seks: pijpen en beffen. Een bekend standje is 69 (soixante-neuf).

GFE: Girlfriend Experience, Bij de Girlfriend Experience is er een breder scala aan vormen van persoonlijke interactie dan bij een ontmoeting met een traditionele callgirl of escort. Veelal ligt de focus niet alleen op het hebben van seks, maar gaat het om een wijderre sexuele ervaring. De prostituee probeert een authentiek erotisch gevoel te geven waardoor het besef dat het omprostitutie gaat naar de achtergrond verdwijnt. Girlfriend Experience omvat interacties in de vorm van het voeren van gesprekken, genegenheid en het wederzijds bieden van seksueel genot. Een GFE kan beginnen met een diner in een restaurant, gevolgd door samen naborrelen op de bank thuis bij de klant en eindigen met knuffelen en vrijwillige seks die het gevoel van een volwaardige relatie geeft.

Gplek Sommige vrouwen hebben in de vagina een heel gevoelig plekje dat de G-plek genoemd wordt.De G-plek is een onderdeel van de clitoris. Het topje van de clitoris, wat je aan de buitenkant ziet, is maar een klein onderdeel. In het lichaam van de vrouw lopen nog meer zwellichamen en zenuwen van de clitoris. Een gedeelte ervan is voelbaar via de vagina, ongeveer 3 centimeter in de vagina aan de kant van de buik. De G-plek kan met vingers, de penis of met een dildo of vibrator gestimuleerd worden. Wanneer een vrouw klaarkomt via stimulatie van de G-plek kan er extra vocht vrijkomen, dit wordt ook wel squirten genoemd. Bij niet alle vrouwen is deze plek even gevoelig, dus niet iedereen kan de G-plek vinden.

Gigolo: Een gigolo s een mannelijke prostitué; meestal wordt hiermee een man bedoeld die seksuele diensten aan vrouwen levert, maar het kan ook homoseksuele prostitutie betreffen.

Grieks De uitdrukking ‘Op z’n Grieks’ wordt soms gebruikt voor anaal neuken.

Italiaans: betekent okselseks. Klem zijn penis tussen je oksel en voer zelf de druk op.

MILF :afkorting van, Mother, I like to fuck.  Jongeren die een oudere dame zouden willen neuken.

69: Het standje 69, ook wel soixante-neuf houding genoemd, is een standje waarbij de partners elkaar tegelijkertijd oraal bevredigen.

Penetratie: inbrenging van de penis of een ander lichaamsdeel of voorwerp in een lichaamsopening met als doel het beleven van een seksulele ervaring.

Russisch  De uitdrukking ‘neuken op zijn Russisch’ wordt vaak gebruikt voor het neuken tussen de borsten.

SM Afkorting voor sadomasochisme, een vorm van seksueel plezier waarin pijn en kwelling een belangrijke rol spelen.

Squirten Met squirten wordt bedoeld dat er een straal vocht vrijkomt wanneer een vrouw klaarkomt.

strap on Een strap-on, ook wel voorbinddildo genoemd, is een dildo die je als  vrouw voor je vagina kunt binden met een riempje.

Toyboy: Een ‘toyboy’ is een term die wordt gebruikt om de veel jongere, mannelijke partner van een oudere vrouw aan te duiden.

Travestiet Als je travestiet bent, kleed je je af en toe als de andere sekse.

Transgender Iemand die transgender is, voelt zich niet thuis voelt bij de sekse waarmee hij/zij is geboren. Dan voelt een vrouw zich man. Of een man voelt zich vrouw.

Transexueel  Bij transseksualiteit is iemand in het verkeerde lichaam geboren. Een transseksuele vrouw is dus iemand die als man is geboren, maar zich eigenlijk een vrouw voelt, Een transseksuele man is iemand die als vrouw is geboren, maar zich eigenlijk een man voelt. Transseksuele mensen kunnen lichamelijk van sekse veranderen door middel van hormonen en geslachtsveranderende operaties.

Vibrator Een vibrator  is een elektrisch apparaat dat mechanische trillingen voortbrengt. Meestal wordt dan een apparaat bedoeld voor het stimuleren van sexuele gevoelens of het gebruik bij een erotische massage.

Vingeren Vingeren is het aanraken van de clitoris en het gebied eromheen: de schaamlippen en de ingang van de vagina.  

Voorbind dildo Een voorbinddildo, ook wel strap-ongenoemd, is een dildo die je als vrouw voor je vagina kunt binden met een riempje.

Voorspel Met voorspel wordt alles bedoeld dat bij het vrijen vooraf gaat aan het neuken: zoenen, strelen, likken, vingeren, aftrekken, enzovoort. Het is eigenlijk een vreemd woord. als je dat allemaal ‘voorspel’ noemt, lijkt het net alsof het bij seks alleen maar om neuken gaat. Terwijl seks van alles kan zijn. Als je gaat neuken is ‘voorspel’ wel belangrijk. Als een vrouw goed opgewonden raakt, wordt de vagina vochtiger en voorkom je dat neuken pijn doet.

Voyeurisme : Seksueel aangetrokken voelen tot het stiekum kijken (= gluren) naar geslachtsorganen of seksuele handeling door anderen.